logo

1., Előkészületek (01. 13 péntek (kicsit baljós))

Napló bejegyzéseink alatt rövid úti leírásokat olvashattok, lényegre törően.Több évvel ezelőtt felvetődött már bennünk, egy marokkói túra terve, de végül is Kínába mentünk.

Most a B2 rallyin indulva jutunk el Marokkóba és Nyugat-Szaharába, a rally hivatalos útvonalát követjük 1 hétig, majd, konvojt bontva indulunk vissza kettesben nejemmel érintve a rally által gondosan került nagyvárosokat.

A pakolás női feladat, Adél le is küzdötte a pótkerekek és benzines kannák belegózását az autóba, (én csak a lista kipipálásának tényét konstatáltam). Minden úti holmi szépen összepréselődött kis helyen, mint a mókus őrs, a női zuhanyzó deszka rései előtt.

Konkrét úti terv, nincs, komp jegy nincs, szállásfoglalás nincs. Itt üzenem Édesanyámnak, hogy nagyon alaposan átgondoltunk mindent, és részletes az esetleges problémákat maximálisan kezelő itinerrel rendelkezünk.

A rally, vagy inkább kaland karaván jan. 14 reggel 8 kor indul hősök teréről, az autónk már az őrzött parkolóban. Amúgy az autó TOYOTA, tehát nem lehet semmi műszaki probléma, ép csak túl van a bejáratáson, ami kisebb kellemetlenségek miatt kicsit elhúzódott 17 évig, érett meglett alkat. Egyes közeli barátaink szerint ehhez a melóhoz dízel kellett volna, lehet, de nem volt ilyen a közeli bontokban (a kocsi eladása előtt töröljük a honlapot).

Az első etap a marokkói BP-Verona-Rissani (marokkó), mivel nincs konkrét elképzelésünk, majd követünk másokat, itt csak keresni kell egy profit, aki reméljük nem egy jól öltözött lúzer (mondjuk a hűtő mágnes is simán rátapad a szemetes kukára).

Zanzásítva: kocsi kész, utasok szintén, hangulat oké. (és rendelkezünk a legjobb túlélő tanáccsal is: „ egyetek majd valamit a MOL kúton a határ előtt”)